28 Mayıs 2010 Cuma

KAYISI MARMELADI

Kayısı da türlü tatlılarda kullanılan güzel ve mis kokulu bir meyvemiz. Bizim evde meyve olarak tüketilmesi pek sevilmediği için hemen bir marmelat yaptım. Böylece tatlı gibi kaşıklayarak yeniyor, sulandırılarak mükemmel bir kayısı suyu elde ediliyor ve ben strudel, tart gibi tatlılarda kullanıyorum.

Malzemeler:

1 kg taze kayısı
4 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı:

Kayısıları çok iyi yıkayarak ortalarını açıp çekirdeklerini çıkarıyor ve şekerle birlikte bir gece bekletiyoruz.
Ertesi gün 1,5 su bardağı su ile birlikte ocağa alarak pişiriyoruz. Köpüklendiğinde üstten köpüklerini alıp atıyoruz.
İyice piştiğinde limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatıyoruz.

Ateşten indirdikten sonra parçalayıcı ile tamamen pürüzsüz bir hal alıncaya kadar karıştırıyoruz.
İşte hepsi bu...
Çok kolay ve her işe yarayan bir marmelat...
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: