4 Mayıs 2010 Salı

YOĞURTLU MANTAR KIZARTMASI


Mantarı çiğ olarak dahi seven biri olarak bütün yemeklerini yaparım. Bu da çok az zamanım olduğunda masayı hazırlarken yaptığım bir yiyecek. Tadını çok seviyoruz.

Malzemeler:
400 gr. mantar
1 adet limon
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı yoğurt
4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı nane

Yapılışı:
Mantarları yıkayıp üzerlerine limon sıkıyoruz.
Kurulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
Kağıt havluya çıkarıp fazla yağını aldıktan sonra servis tabağına alıyoruz.
Ezilmiş sarımsakla çırpılmış yoğurdu karıştırıp mantarların üzerine döküyoruz.


1/2 çay bardağı su, biber ve domates salçasını karıştırıp erittiğimiz tereyağında biraz pişirip yoğurtladığımız mantarın üzerine döküyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: