28 Mayıs 2010 Cuma

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI I.TARİF (KAVRULMADAN)

Küçük eniştem harika bir biber dolması pişiriyor. Çok değişik, hafif ve lezzetli oluyor. Tarifini rica ettim ve fotoğraflarını çektim. Ben çok beğenerek yedim, umarım sizler de dener ve seversiniz.

Malzemeler:

7 adet orta boy biber dolması
1 su bardağı pirinç
1 büyük kuru soğan
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 adet kesme şeker
1 paket kuş üzümü ( 2 çorba kaşığı)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 adet büyük domates

Yapılışı:

Kuş üzümünü sıcak sudan geçirip bir kenara alıyoruz.
Kuru soğanı küçük yemeklik doğruyoruz. Elimizle ovarak biraz acısını çıkarıyoruz.
Zeytinyağını bir tavada kızdırıp içine şekeri atıp eritiyoruz.
Soğanları kızgın yağa ekilyoruz.

Pirinci, 1 su bardağı suyu, kuş üzümünü, tuzu ve karabiberi ve soğanlara ekliyoruz.
Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar (pilav gibi) kısık ateşte pişiriyoruz. Soğutuyoruz.
Üst kısımlarını kapak şeklinde kestiğimiz biberleri hazırladığımız  içle dolduruyoruz.
Biberlerin üzerini kabuklarını çıkardığımız domates dilimiyle kapatıp tencereye diziyoruz.
Biberlerin yarısına kadar gelecek şekilde su koyup 30 dakika kadar pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Hemen deneyeceğim. Yalnız merak ettiğim bir husus oldu. Pirinç pilav gibi pişince biberlerle tekrar pişiridiğinde çok yumuşak olmuyormu acaba. saygılar.