28 Mayıs 2010 Cuma

TEL ŞEHRİYELİ PİLAV

Klasik pilavlardan biri. Hemen hemen herkes bilir ama ben her tür tarife yer vereceğim ve bu da klasik tariflerim arasında yer alacak. Bilmeyen birileri yararlanabilsin diye.

Malzemeler (3 kişilik) :

1 su bardağı pirinç
1/2 çay bardağı tel şehriye
2 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:
Pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika kadar bekletip süzüyoruz. İyice yıkıyoruz.
Tereyağını eritip tel şehriyeyi esmerleşene kadar kavuruyoruz.
Pirinci de ekleyerek iyice kavuruyoruz (Yüksek ateşte).
Pirinçler saydamlaşınca isteğe bağlı olarak tuzu ve 2 bardak kaynar suyu  üzerine dökerek tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşe alıyoruz.
Suyunu çekince altını kapatıp dinlendiriyoruz.
5-10 dakika sonra iyice bir karıştırarak havalandırıyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: