21 Mayıs 2010 Cuma

ŞELAME


Annemin çabuk hamur işi şelame... O da annesinden öğrenmiş, tıpkı benim gibi. Çok kolay ve lezzetli. Çay, peynir ve şelame: Çocukluğumun mutlu anlarından birisini oluşturuyor.


Malzemeler:

1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı mahlep
Kızartmak için; 1 su bardağı ayçiçek yağı


Yapılışı:

Unu, karbonat, tuz ve mahlep tozunu karıştırarak yoğurma kabına koyuyoruz.
Unun ortasını açarak yoğurt ve yumurtayı buraya koyup yoğuruyoruz.


Hamuru iki parçaya bölüp her bir parçayı merdaneyle yarım santim kalınlığında açıyoruz. Bıçakla 4x4 cm boyutunda karelere keserek bu parçaları kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz.


Kağıt peçeteye aldığımız şelameleri beyaz peynirle çayla ikram edebiliriz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: