8 Mayıs 2010 Cumartesi

KARAMELLİ PASTA


Bu ara öyle çok iş vardı ki tariflerimi yazamadım. Bu pasta da oğlumun doğum gününden. Küçük oğlumun seçimi. İçinde önceden hazırladığım ve tarifini daha önce verdiğim bademli ve fıstıklı krokandan kullandım.

Malzemeler:

Pandispanyası:
4 adet yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu

Karamelli iç krema:
3 çorba kaşığı mısır nişastası
6 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çay bardağı süt

Dış Kreması:
4 su bardağı süt
6 çorba kaşığı toz şeker
1 yumurta sarısı
6 çorba kaşığı un
250 gr. labne peyniri

İçine ve üstüne: 1 su bardağı ince dövülmüş krokan (ben parçalayıcı kullandım)

Yapılışı:
Şekerle, yumurtaları çırpıyoruz. Un, kakao ve kabartma tozunu eleyip yumurtalara ekleyerek hamuru hazırlıyoruz. Hamuru yağlayıp unladığımız kelepçeli kalıba dökerek 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişiriyoruz. Soğuduktan sonra enine üç kata ayıracak şekilde iki ayrı yerden kesiyoruz.

Karamelli krema malzemelerinden şekeri bir tavada ateşin üstünde karamel haline gelene kadar ısıtıp tereyağını ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Diğer yandan mısır nişastasıyla sütü karıştırarak ateşe koyup koyulaşmaya başlarken tereyağlı karameli içine katıp karıştırarak pişiriyoruz. Ilınmasını sağlıyoruz.

Dış krema malzemelerinden labne hariç diğerlerini bir tencerede muhallebi gibi pişirerek ılıtıyoruz.
Labneyi ekleyerek 5-6 dakika çırpıyoruz.

Birleştirme:
Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıdı sıkıştırarak alt pandispanyayı yerleştiriyoruz. Üzerine karamelli sosu sürerek krokanla kaplıyoruz. İkinci pandispanyayı da koyup yine karamelli sos ve krokan yerleştirdikten sonra son pandispanyayı koyuyoruz. Bir-iki saat kadar buzdolabında tutuyoruz.
Buzdolabından çıkardığımız pandispanyayı kelepçeli kalıptan çıkararak yağlı kağıtla servis tabağına alıyoruz. Yağlı kağıdın görünen kenarlarını keserek atıyoruz. Pandispanyanın üzerini ve yanlarını dış krema ile kaplayarak tekrar buzdolabına kaldırıyoruz.
Servis yapacağımız zaman üzerini ve yanların krokanla kaplayıp istediğimiz şekilde süsleyebiliriz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: