8 Mayıs 2010 Cumartesi

REZENE OTU ( ARAPSAÇI ) SALATASI


Rezene otunun kavurmasını yapmıştım ve beğenerek de yemiştim. Ama benim favorim salatası. Çok lezzetli ve turşu gibi harika bir tadı oluyor. Salatayı yaptıktan sonra 4-5 saat bekletip yenirse daha lezzetli oluyor. Sadece bekletilecekse limonunu yerken koymak gerekiyor (Limon rengini solduruyor).

Malzemeler:

1/2 demet rezene (evde sadece ben yediğim için bu kadar az )
5 diş taze sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
1 adet büyük limon
2 çorba kaşığı sirke

Yapılışı:
Rezeneyi iyice yıkayıp sirkeli suda bekletiyoruz.
Rezene saplarını kaynar tuzlu suda bir kaç dakika haşlayarak ardından rezenenin ince kısımlarını da ekliyoruz.


Resimdeki şekilde haşlandıktan sonra çıkarıp soğuk suya alıyoruz.
Rezeneyi süzgece alıp iyice sıkarak fazla suyunu atıyoruz.
Kesme tahtasında 1 cm kadar doğruyoruz.
Derin bir kapta zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, limon suyu, sirke ve tuzu karıştırıp rezeneleri de bu kaba alarak iyice harmanlıyoruz.
Salatamız hazır.
(Rezene çok ilginç bir ot, çok fazla yağı ve limonu emiyor sanki. O nedenle burada verdiğim yağ ve limon miktarı fazla gelmesin, sünger gibi çekiyor çünkü.)
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: