23 Mayıs 2010 Pazar

LABNE PEYNİRLİ TATLI

Küçük oğlum çok seviyor diye zaman zaman kemalpaşa tatlısı yaparım. Dün de kemalpaşa isteyince lor peyniri olmadığından labne peyniriyle bir tatlı yaptım. Tarifi oldukça değişti, sonuçta şekerpare ile kemalpaşa arası bir tatlı oldu. Büyükler de küçükler de sevdiler ve anında tükendi.


Malzemeler:
Hamuru için:
3 su bardağı un
2 adet yumurta
100 gr. tereyağı
150 gr. labne peyniri
1 çay kaşığı karbonat


Şerbeti için:
1 litre su
750 gr. toz şeker


Yapılışı:



Unu, karbonatı karıştırıp yoğurma kabımıza ortasını açarak koyuyoruz.
Ortasına yumurtaları, labne peynirini, parçaladığımız oda sıcaklığındaki tereyağını koyarak karıştırıyoruz.
Unu toplayarak hamuru yoğuruyoruz.
Elimize küçük bir ceviz kadar parçalar alarak yuvarlayıp yağladığımız tepsiye diziyoruz. Oldukça yapışkan bir hamur olacağı için elimizi una bulamalıyız.


Bu ölçüyle 50 adet küçük tatlı çıkıyor.
175 derecede ısıttığımız fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz.
Fırından çıktıktan sonra tamamen soğumasını bekliyoruz.
Şerbeti için şekeri ve suyu geniş bir tencereye alıp kaynatıyoruz.
Şerbet kaynayınca soğumuş kurabiyecikleri içine atıyoruz.


 Orta ateşte kaynatmaya devam ediyoruz.
Kurabiyeleri ekledikten sonra 15 dakika kaynatıp ateşten alıyoruz.
Geniş bir tepsiye aktararak soğutuyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: