İLKELERİM : Bunu yapmak zaman alsa da sadece denediğim tarifleri, onlara ait fotoğrafları ve doğru ölçüleri vereceğim
2 Nisan 2010 Cuma
MANTARLI ANTRİKOT
Mantarı sevdirmenin yolunu arıyordum, böyle yapınca yedi bizimkiler. Arpa şehriye pilavıyla bayıldılar.
Malzemeler:
500 gr. kültür mantarı
450 gr. antrikot
1 büyük soğan
1 su bardağı kadar domates sosu ( yoksa 2 çorba kaşığı domates salçası+1,5 çay bardağı su)
3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı
1/2 su bardağı su
1/2 limon
1/2 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Antrikotları küçük kuşbaşı şeklinde doğruyoruz (Ben bütün yağlarını ayıkladım, ama sevenler birlikte kavurabilir).
Antrikotu kısık ateşte kendi yağı ve suyuyla iyice kavuruyoruz.
Yemeklik doğradığımız soğanları ekliyoruz, birlikte biraz daha kavuruyoruz.
Doğradığımız sarımsağı, domates sosunu ve 1/2 bardak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz.
Mantarları bol su ile bir yıkayıp suda bekletmeden süzgece alıyoruz . Ardından tek tek suya tutarak yıkayıp
üzerlerine limon sıkıyoruz. Dörde, beşe bölerek doğruyoruz.
Antrikot, yarı pişmiş hale gelince mantarları da ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.
En son tuzunu ekleyip, servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
çok severim ve sık sık yaparım. fakat sizinki daha güzel görünüyor. Bundan sonra sizin tarifinizle yapacağım.
Çok teşekkür ederim, sizlerden yorum almak beni çok mutlu ediyor.
Yorum Gönder