Kerevizle de bu yemeğini yaparak vedalaştık. Seneye görüşmek üzere ayrıldık. Kışı sevdiren yiyecekler lahana ve kerevizdir benim için.
Malzemeler:
5 adet kereviz
3 adet havuç
Kerevizlerin yaprakları
1 büyük kuru soğan
1 limonun suyu
2 portakalın suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Bir tane soğanı piyazlık doğruyoruz.
Kerevizleri soyup her yerine limon sürüyoruz. Kerevizlerin ortalarını havuçlara göre oyuyoruz yada bazı havuçları kerevizlerin ortasına göre inceltiyoruz.
Kerevizleri ortalarına havuçları sokarak hazırladıktan sonra 2 santim kalınlığında dilimliyoruz.
Yayvan bir tencereye soğanı yayıyoruz. Üzerine kereviz güneşlerini yerleştiriyoruz. Aralarına kalan havuç parçalarını (küp küp doğrayarak ) ve kereviz yapraklarını koyuyoruz.
Pişmesine yakın yemeğin suyundan alarak bir kaşık sulandırılmış unu alıştırıp tekrar yemeğin içine katıyoruz.
5-10 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alıyoruz.
Afiyet olsun.
1 yorum:
ilginç. kerevizi çok severim ama bu şekilde ğişirilmesini ilk defa gördüm çok hoş ellerinize sağlık
Yorum Gönder