Harika bir muhallebi ve ikramdır. Yani hem tadı güzeldir, hem de davetlerde hoş görüntüsü ile beğenilir.
Malzemeler:
4 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
10 çorba kaşığı toz şeker (daha tatlı sevenler artırabilir)
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
1/2 paket hindistan cevizi (30 gr. kadar)
1 paket krem şanti ve 2/3 su bardağı süt
Yapılışı:
Süt, un, kakao ve toz şekeri karıştırarak pişiriyoruz. Koyu bir muhallebi kıvamını aldığında ateşten alıp vanilyayı ekleyerek karıştırıyoruz.
Hindistan cevizi ile kapladığımız tepsiye (ben 30x40 cm boyutlu bir tepsi kullandım) kakaolu muhallebiyi döküyoruz. Üzerini bıçakla biraz düzleştiriyoruz. Soğutuyoruz.
Krem şantiyi 2/3 su bardağı kadar sütle çırparak sertleştikten sonra buzdolabında 5-10 dakika tutuyoruz.
Soğumuş olan muhallebinin üzerini krem şantiyle tamamen kaplıyoruz.
Tekrar buzdolabına koyuyoruz. 1-2 saat sonra servis yapabiliriz.
Servis için muhallebiyi dikdörtgen parçalara bölerek her bir parçanın kısa kenarından bir ıspatula yardımıyla kaldırarak rulo yapıyoruz.
Ben bu şekilde 9 adet rulo elde ettim. Daha geniş bir tepsi kullanarak daha ince ve fazla rulo çıkarabilirsiniz.
1 yorum:
bence çok çabuk hazırlanıyor ve çokda hoş tadı var elinize sağlık
Yorum Gönder