Malzemeler (Listenin kabarık olmasına bakmayın, genelde evde olan malzemeler):
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı bal
1/4 su bardağı esmer şeker
1 su bardağı kepek
1 su bardağı un
1/2 su bardağı buğday nişastası
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında yumuşak)
1,5 su bardağı incir, kuru kayısı ve kuru üzüm
1 çorba kaşığı dolma fıstığı
2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 tutam tuz
Çikolata sos için:
1 su bardak süt
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
1 tatlı kaşığı un
40 gr. bitter çikolata (yoksa 2 çorba kaşığı kakao)
Yumurtaların sarılarını çırpma kabına alıyoruz. Esmer şekerle iyice çırpıyoruz.
Zeytinyağı ve sütü de katarak çırpıyoruz.
Ayrı bir kapta unu, nişastayı, karbonatı, kabartma tozunu, kepeği, tarçını ve vanilyayı iki üç kez eleyerek karıştırıyoruz.
Bu toz karışımı ve tereyağını ekleyerek homojen bir karışım elde edene kadar çırpıyoruz.
İri çekilmiş cevizi, dolma fıstığını, kuru üzümü, küçük doğranmış inciri ve kayısıyı una bulayıp silkeleyerek hamura katıyoruz ve kaşıkla karıştırıyoruz.
Diğer bir kapta bir tutam tuzla yumurta aklarını köpük haline gelene kadar çırparak kaşıkla ezmeden hamura katıyoruz.
Kek kalıbını önce yağlayıp sonra unlayarak hazırlıyoruz ve hamuru kalıba döküyoruz.
170 derecede önceden ısıttığımız fırında 40 dakika pişiriyoruz.
Çikolata Sos:
Tüm malzemeyi dip tutmayan bir tencerede ve çok kısık ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
İster çikolata soslu ister sadece kek; iki türlü de çok lezzetli oluyor.
Afiyet olsun
1 yorum:
çok güzel elinize sağlık
Yorum Gönder