3 Nisan 2010 Cumartesi

PATLICAN OTURTMA


Patlıcan krizim tuttuğunda yaptığım bir yemektir. Çok ekmek yedirdiği ve iştah açtığı için tehlikeli yemeklerdendir aynı zamanda.

Malzemeler:

3 adet büyük boy patlıcan

2 adet patates (orijinalinde yok, sevdiğimiz için koyuyorum)
1 adet domates
1 adet kuru soğan
3 adet çarliston biber
250 gr kıyma
2 çorba kaşığı domates salçası
1/2 su bardağı su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için; 1 su bardağı sıvı yağ


Yapılışı:

Patatesleri soyup halka halka doğruyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz.

Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda beklettikten sonra kurulayarak kızartıyoruz.

Biberi de iri doğrayarak kızartıyoruz. Kağıt havlu üzerinde fazla yağı süzüldükten sonra fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
Zeytinyağında yemeklik doğradığımız kuru soğanı ve kıymayı kavurarak, tuzunu karabiberini ekliyoruz.

Soğanlı kıymayı tepsideki patlıcanların üzerine yayıyoruz.

Su ile sulandırdığımız salçayı da tepsiye döküyoruz.

Süslemek için üstüne doğranmış biber ve domates koyuyoruz.

175 dereceli fırında, 20 dakika pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ne icin, tesekkur ariyordum