İLKELERİM : Bunu yapmak zaman alsa da sadece denediğim tarifleri, onlara ait fotoğrafları ve doğru ölçüleri vereceğim
20 Mayıs 2010 Perşembe
ZEYTİNYAĞLI SEMİZOTU YEMEĞİ
En lezzetli bahar sebzelerindendir. Mevsimi boyunca sürekli salatasını veya yemeğini yaparım. Çocuklar çok sevmiyorlar ama bir gün alışacaklarını ve seveceklerini umut ediyorum.
Malzemeler:
1 demet semizotu
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çorba kaşığı pirinç ( çok pirinçli sevmediğim için az koyuyorum, fazla olmasını isterseniz 2 çorba kaşığı kullanın)
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı domates salçası
1 büyük domates
Üzerine:
1 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
Yapılışı:
Semizotunu iyice yıkayıp süzgeçte bekletiyoruz.
Semizotunu 2 cm kalınlığında doğruyoruz.
Tencereye zeytinyağını koyarak yemeklik doğradığımız soğanı bir iki karıştırıp salçayı ve domates rendesini ekliyoruz. 1 dakika kadar ateşte kavurduktan sonra tuzu, semizotunu ve yıkayıp süzdüğümüz pirinci ve 1 çay bardağı kadar suyu ekliyoruz.
Tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika kadar orta ateşte pişiriyoruz.
Servis yaparken yoğurtlu sarımsak hazırlayarak üzerine döküyoruz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder