Malzemeler:
500 gr. fırın makarnası ( kalın ve ortası delik çubuk makarna)
3 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz (beşamel için)
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet yumurta
Haşlamak için bol su ve 1 tatlı kaşığı tuz
Makarnaları kırmadan bol tuzlu suda haşlıyoruz. Çok yumuşamamalı ama pişmiş olmalı. Süzgece alarak soğuk sudan geçirip iyice soğutuyoruz.
Beşamel sos için tereyağını eritip unu katıp unu iyice kavuruyoruz.
Tavayı ocaktan alıp unun ılınmasını bekleyerek sütü ve suyu yavaş yavaş karıştırarak ekliyoruz. Pürüzsüz olması için sütü yedire yedire katmalıyız.
Tavayı tekrar ateşe koyup karıştırarak muhallebi gibi pişiriyoruz. Tuzunu katıp ateşten alıyoruz.
Geniş bir fırın tepsisini yağlayarak makarnayı buraya döküyoruz.
Çırptığımız yumurtaları, kaşar rendesini ve beşamel sosu makarnaya katarak iyice karıştırıyoruz.
Önceden ısıttığımız fırında 180 derecede 40 dakika kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkarıp, ilk sıcaklığı geçtikten sonra dilimlere bölerek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.
4 yorum:
improve pagerank seo searchengine backlink service quality backlinks
Hi! I just wish to offer you a huge thumbs up for the excellent info you have got here on this post. I will be coming back to your web site for more soon.
[url=http://onlinepokiesking4u.com]more information[/url]
Good day! I simply want to give you a big thumbs up for the great info you have got here on this post. I will be returning to your site for more soon.
[url=http://xrumergeek.com]read more[/url]
You are so cool! I do not suppose I've read a single thing like this before. So great to find another person with genuine thoughts on this subject matter. Really.. thanks for starting this up. This website is something that's needed on the internet, someone with a little originality!
[url=http://truebluepokies4u.com]fantastic casino bonuses ready here[/url]
Yorum Gönder