Bu tatlı, evde fazla malzeme olmadığında, canımız şerbetli bir tatlı istediğinde akla geliveren sadık bir dosttur.
Malzemeler:
6 kahve fincanı un
250 gr. yoğurt
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 kahve fincanı erimiş tereyağı
1,5 paket kabartma tozu
Şerbeti:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Önce şerbeti hazırlamak için suyu ve toz şekeri bir tencerede kaynatıyoruz. Koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ekleyerek 1 dakika sonra ateşten alıyoruz.
Şerbeti soğutuyoruz.
Kekini yapmak için, yumurtaları pudra şekerle çırpıyoruz.
Yoğurdu, tereyağını, kabartma tozuyla karıştırdığımız unu ekleyerek pürüzsüz bir hal alana kadar çırpıyoruz.
Fırın tepsisini yağlayarak hamuru tepsiye boşaltıyoruz.
Önceden 170 derecede ısıttığımız fırında 40 dakika pişiriyoruz.
Keki fırından çıktıktan sonra 4-5 dakika kadar bekletip, dilimliyoruz.
Tamamen soğumuş olan şerbeti yavaş yavaş üzerine döküyoruz.
Soğuyunca servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder