14 Mayıs 2010 Cuma

FIRINDA ÇEŞNİLİ TAVUK


Fırında bütün yemekler daha lezzetli oluyor. Bu tavuk yemeğinde yaptığım gibi değişik baharat, sebze, ot da kullanırsak daha da lezzetli hale geliyor.




Taze kekik

Malzemeler:
2 adet tavuk budu (kalçalı, derisi çıkarılmış)
1 adet büyük taze kuru soğan
4 diş taze sarımsak
2 adet orta boy patates
1 adet havuç
5 adet küçük domates
4 adet sivri biber
 2 dal taze kekik
1/4 demet maydanoz
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
3 çorba kaşığı soya sosu
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı biberiye, 1 çay kaşığı kişniş tozu, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber



Yapılışı:
Fırın tepsisini yağlayıp halka şeklinde doğradığımız kuru soğanı alta seriyoruz.
Üzerine kalçalarından ayırdığımız tavuk butlarını (4 parça) koyuyoruz. Tavukların üzerine iyice pişmesi için bıçakla çentikler atabiliriz.
Kızartmalık patates şeklinde doğradığımız patatesleri ve aynı şekilde ince uzun doğradığımız havucu ve ikiye böldüğümüz domatesleri (domateslerin kabuğunu soymuyorum) koyuyoruz.


Kıydığımız maydanozu, küçük kıydığımız sarımsakları ve ince doğradığımız kekiği tavuk ve patateslerin üzerine serpiştiriyoruz.
1 litrelik kavanoza salçaları, baharatları, sütü, soya sosunu koyup üzerine 4 parmak boşluk kalacak kadar suyu doldurarak kapağını kapatıp iyice çalkalıyoruz.
Bu sulu karışımı yemeğin üzerine dökerek tepsiyi 250 derecede ısıtılmış fırına sürerek 1 saat pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: