1 Mayıs 2010 Cumartesi

ALABAŞ SALATASI


Kohlrabi de diyorlar ona alabaş da. Turba benzer bir sebze ama turptan daha sulu ve acı değil, hafif bir tadı var. 6-7 adet alıp her gün iki tanesinden salata yapıyorum. Lezzetli, sulu ve yumuşak bir salata...

Malzemeler:

2 adet alabaş
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
1 adet limon
1 çorba kaşığı sirke
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz

Süslemek için;
1 dal maydanoz
1 parça kırmızı biber

Yapılışı:

Alabaşı ince soyarak rendeliyoruz.
Sirke, zeytinyağı, limon suyu, dövülmüş sarımsak ve tuzu iyice karıştırıyoruz.
Rendelediğimiz alabaşla salata sosunu karıştırarak servis tabağına alıyoruz.
Üzerini maydanoz ve çiçek şeklini verdiğimiz kırmızı biberle süsleyebiliriz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: