İLKELERİM : Bunu yapmak zaman alsa da sadece denediğim tarifleri, onlara ait fotoğrafları ve doğru ölçüleri vereceğim
25 Mayıs 2010 Salı
KOLAY PROFİTEROL
Gerçek profiterol yapacak zamanım yoksa hatta kedi dili bile pişiremeyecek kadar acele isteniyorsa bu profiterolü yapıyorum. Çocuklar bekleyemiyor, soğur soğumaz (hatta ılıkken) yiyorlar. Eğer acelemiz yoksa bir gece buzdolabında bekletirsek daha güzel oluyor.
Malzemeler:
24 adet hazır kedi dili
5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tepeleme un
4 çorba kaşığı tepeleme mısır nişastası
6 kahve fincanı toz şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
4 çorba kaşığı kakao
Kedi dilini ıslatmak için 1/2 su bardağı süt
Yapılışı:
Sütü, suyu, unu, mısır nişastasını ve toz şekeri bir tencerede sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişiriyoruz.
Kremaya tereyağı ve vanilyayı katıp 4-5 dakika kadar mikserle çırpıyoruz.
12 adet kedi dilini dikdörtgen bir servis kabına sütle ıslatarak yerleştiriyoruz. Üzerine hazırladığımız kremanın yarısını döküyoruz. Kedi dillerinin üzerinin tamamen kaplanmasına dikkat ediyoruz. Bu kabı soğutuyoruz.
Kalan muhallebiye kakaoyu katarak iyice çırpıyoruz.
Tamamen soğumuş olan beyaz kremalı kedi dillerinin üzerine yine süte batırarak 12 kedi dilini de yerleştiriyoruz.
Bu kedi dillerinin üzerine de kakaolu kremayı her yere eşit dağılacak şekilde döküyoruz.
Bu yalancı profiterolü iyice soğutup (mümkünse bir gece buzdolabında bekleterek) servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder