Ne zaman bütün ailemiz bir araya gelse ablam güzel bir sofra hazırlar ve bu yemeği de yapar. Masa güzel yemeklerle dolu olur fakat herkesin gözdesi bu yemektir.
Malzemeler:
500 gr. antrikottan iri kuşbaşı et
3 adet patlıcan
6 adet domates
3 adet sivri biber
1 çorba kaşığı domates salçası
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Domateslerin kabuklarını soyarak iri küp şeklinde doğruyoruz.
Patlıcanların kabuklarını hiç soymadan iri küp gibi doğruyoruz.
Eti zeytinyağında önce hızlı sonra yavaş ateşte kavuruyoruz.
İri doğradığımız sivri biberleri de etle birlikte kavuruyoruz.
Kavrulan etleri ve biberleri bir tabağa alıp gerekirse biraz daha yağ koyarak patlıcanları da kavuruyoruz.
Patlıcanlarda kızarmış görüntüsü oluşunca domates salçasını, eti ve sivri biberi de ekliyoruz.
Bir dakika kadar hepsini birlikte kavurup, domatesleri de ekliyoruz.
Yemeğin tuzun ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp domatesler pişene kadar kısık ateşte kaynatıyoruz
(Yemek, kaynamaya devam edeceği fakat dip tutmayacağı bir ateşte pişecek ve içine hiç su konmayacak).
Afiyet olsun.
1 yorum:
İnanın ağzım sulandı. Tamda patlıcan zamanı.Tarifinize bakarak bugün pişirdim. Harika oldu.
Yorum Gönder