20 Mayıs 2010 Perşembe

ETLİ YAPRAK SARMASI

                                

En sevdiğim yemeklerden biridir. Üstelik birer lokmalık sarmalar leblebi gibi atıştırılabildiği için kolayca mideye indirilir, tabağa konmadan tencerenin yarısı bitirilir.


Malzemeler:
500 gr. yağsız kıyma
1 su bardağı pirinç
1 orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz ( yapraklar salamura ise tuzlu olacağından iç malzemesine hiç tuz konmayabilir)
1 çorba kaşığı domates salçası
1 büyük domates
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 demet maydanoz


Yapılışı:
Kıymayı, yıkanmış pirinci, küçük yemeklik doğranmış kuru soğanı, rendelenmiş domatesi, kıyılmış maydanozu, salçayı, zeytinyağını, karabiberi ve tuzu karıştırıyoruz.

Yaprakları salamuraysa bol su ile yıkayıp kaynayan sudan geçiriyoruz.
Taze yapraksa kaynayan suya daldırıp 20 sn kadar tutup soğuk suya alıyoruz.

Tencerenin dibine yaprak sapları veya sert yapraklardan bir kaç tanesini yayıyoruz.


Her bir yaprağın ortasına 1 tatlı kaşığı kadar iç malzemesinden koyup küçük dikdörtgen şeklinde kapatıyoruz.

Tüm sarmaları bu şekilde yaptıktan sonra sarmaların üçte ikisine gelecek kadar su koyarak tencereyi ateşe koyuyoruz.

Suyu azalana kadar kapağı kapalı olarak pişirip ateşten alıyoruz.
Sarımsaklı yoğurtla servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: