Beş çayı zamanı, çay ocağa konuyorken "bu çay yalnız olmaz" bahanesi ve sonuçta çayın yanında bu mis kokulu elmalı tarçınlı tart...
2 adet yumurta
4,5 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
250 gr. tereyağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Elmalı sos:
3 büyük kırmızı elma
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı tarçın
Yapılışı:
Önce elmalı sosu hazırlayıp, soğutuyoruz.
Elmaları soyup rendeliyoruz. Bir tencerede toz şekerle birlikte saydamlaşıncaya kadar pişiriyoruz.
Ateşten aldıktan sonra tarçını karıştırarak sosu soğutuyoruz.
Hamur için, unu, toz şekeri, kabartma tozunu ve vanilyayı bir yoğurma kabında karıştırıyoruz. Ortasını biraz açıp küçük parçalara kestiğimiz oda sıcaklığındaki tereyağı ve yumurtaları koyuyoruz.
Hamuru özleşene kadar yoğuruyoruz.
Tere yağla yağladığımız tepsiye bu hamurun üçte ikisi kadarını yayıyoruz.
Hamurun üzerine soğuttuğumuz elma sosu düzgünce yayıyoruz.
Üçte bir hamuru merdane yardımıyla 1/2 cm kalınlığında açıyoruz. Farklı kalıplarla küçük şekiller kesip elmalı sosun üzerine dağıtıyoruz.
Önceden ısıttığımız 175 dereceli fırında 35 dakika kadar pişiriyoruz.
Sevdiklerimize sunarak afiyetle yiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder