18 Mayıs 2010 Salı

TEL ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI


Çocukların olduğu evlerde pilavın, makarnanın her türlü versiyonu yapılır ve yenir. Bu da bulgur pilavını pek sevmeyen çocuklarıma bulgur yedirmek için uydurduğum bir pilav ve gerçekten güzel oluyor.


Malzemeler:
1 su bardağı pilavlık bulgur

1 çay bardağı tel şehriye
4 tane sivri biber
1 adet orta boy kuru soğan
1 çorba kaşığı acı biber salçası (çocuklar yiyeceği için tatlısını kullanıyorum)
1 adet orta boy domates
2 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı tereyağı veya zeytinyağı (ben zeytinyağı kullandım)

Yapılışı:

Sivri biberleri doğruyoruz ve yağda kavuruyoruz. Tel şehriyeyi ekleyip pembeleşene kadar kavuruyoruz.
Rendelenmiş bir soğanı da ekleyerek biraz daha kavuruyoruz.
Acı biber salçası ve domates rendesini, tuzu ve iki su bardağı sıcak su ekliyoruz.


Pilavın suyu kaynayınca yıkadığımız ve süzgeçte beklettiğimiz bulguru da ekleyerek kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.
Ateşten alıp 10 dakika kadar demlendiriyoruz. Servis yapmadan önce güzelce karıştırıp, havalandırıyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: