Küçük eniştemin muhteşem tatlısı, o da annesinden öğrenmiş. Tariflerin böyle kuşaktan kuşağa yaşaması, insanlarla yok olmaması çok güzel. Ben de tarifleri ölümsüzleştirmeyi ve bu güzel yiyeceklerin yapılarak mutluluk yaratmasını amaçlıyorum.
Hamuru:
2 kalıp kadar tuzsuz beyaz peynir ( Bu peyniri bulmak zor artık, eskiden peynircilerden, salamuraya konmamış peynir olarak alırdık, eniştem mandırası olan bir arkadaşından almış, ben bazı marketlerden bulabiliyorum)
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı toz şeker
4 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
Şerbeti:
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 adet limon
Yapılışı:
Tuzsuz peyniri bir gece önceden parçalayarak süzgeçte bekletip suyunun süzülmesini sağlıyoruz.
Suyu ve toz şekeri bir tencerede kaynatarak ve kıvam almaya başladığında limon suyunu katarak şerbetini hazırlıyoruz. Bu şerbetten 1 su bardağı kadarını ayırıyoruz.
Peyniri, yumurtaları, irmiği, toz şekeri ve karbonatı karıştırıyoruz.
Tepsiyi yağlamadan bu karışımı elimizle bastırarak tepsiye yerleştiriyoruz.
250 derecede ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkarıp karelere kesiyoruz ve şerbeti yavaş yavaş üzerine döküyoruz.
Tatlıyı tekrar fırına sürerek şerbeti içene kadar pişiriyoruz.
Fırından aldıktan sonra 3-4 dakika kadar bekleyip, ayırdığımız 1 su bardağı kadar şerbeti de üzerine yavaşça döküyoruz.
Tatlımız hazırdır, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder