Kuzu Etli Bezelye
Dana Etli Bezelye
Malzemeler:
1 kg. taze bezelye
500 gr. kuzu kuşbaşı ( dana kuşbaşı da olabilir)
1 adet büyük kuru soğan
3 diş sarımsak
2 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet patates
4 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Tereyağında yemeklik doğradığımız soğanı ve eti kavuruyoruz. Etin suyunu bırakıp tekrar çekmesine kadar kavurup salça ve rendelediğimiz domatesleri ekliyoruz. Bu şekilde biraz daha kavurup 4 su bardağı sıcak su ekliyoruz.
Tuzlu suda haşlamış ve süzgeçte bekletmiş olduğumuz bezelyeleri ve küp doğradığımız patatesi kaynayan etlere katarak pişiriyoruz. Tuzunu ayarladıktan sonra servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder