14 Mayıs 2010 Cuma

ETLİ BEZELYE YEMEĞİ

Kuzu Etli Bezelye


Bezelyenin mevsimi kısa sürüyor, özellikle sevenler için. O nedenle bugünlerde bol iken alıp kuzu etli, dana etli ya da sade yaparak aileme olabildiğince yedirmeye çalışıyorum. Dana etli ve kuzu etli olmak üzere farklı zamanlarda yaptığım yemeğin resimlerini aşağıda görebilirsiniz.

Dana Etli Bezelye


Malzemeler:
1 kg. taze bezelye
500 gr. kuzu kuşbaşı ( dana kuşbaşı da olabilir)
1 adet büyük kuru soğan
3 diş sarımsak
2 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet patates
4 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:
Tereyağında yemeklik doğradığımız soğanı ve eti kavuruyoruz. Etin suyunu bırakıp tekrar çekmesine kadar kavurup salça ve rendelediğimiz domatesleri ekliyoruz. Bu şekilde biraz daha kavurup 4 su bardağı sıcak su ekliyoruz.
Tuzlu suda haşlamış ve süzgeçte bekletmiş olduğumuz bezelyeleri ve küp doğradığımız patatesi kaynayan etlere katarak pişiriyoruz. Tuzunu ayarladıktan sonra servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: