İLKELERİM : Bunu yapmak zaman alsa da sadece denediğim tarifleri, onlara ait fotoğrafları ve doğru ölçüleri vereceğim
4 Mayıs 2010 Salı
YOĞURTLU MANTAR KIZARTMASI
Mantarı çiğ olarak dahi seven biri olarak bütün yemeklerini yaparım. Bu da çok az zamanım olduğunda masayı hazırlarken yaptığım bir yiyecek. Tadını çok seviyoruz.
Malzemeler:
400 gr. mantar
1 adet limon
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı yoğurt
4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı nane
Yapılışı:
Mantarları yıkayıp üzerlerine limon sıkıyoruz.
Kurulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
Kağıt havluya çıkarıp fazla yağını aldıktan sonra servis tabağına alıyoruz.
Ezilmiş sarımsakla çırpılmış yoğurdu karıştırıp mantarların üzerine döküyoruz.
1/2 çay bardağı su, biber ve domates salçasını karıştırıp erittiğimiz tereyağında biraz pişirip yoğurtladığımız mantarın üzerine döküyoruz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder