İLKELERİM : Bunu yapmak zaman alsa da sadece denediğim tarifleri, onlara ait fotoğrafları ve doğru ölçüleri vereceğim
22 Mayıs 2010 Cumartesi
DENİZ BÖRÜLCESİ SALATASI
Yazları Bodrum'da doya doya yediğimiz, İstanbul'da ise çok zor bulabildiğim, bulduğumda da az miktarda ve pahalı olan harika bir bitki. Deniz tadında mis gibi bir salatasını yaparız, evde kapış kapış gider. Ayıklaması zordur, sonrası ise basit.
Malzemeler:
1 demet deniz börülcesi
4 diş sarımsak
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
2 adet limon
Yapılışı:
Deniz börülcesi bol suda 10 dakika kadar haşlanır (erimeyecek).
Soğutulur, dip kısmından tutup iki parmak arasında çekerek dalların içindeki sert kısımlar ayıklanır.
Zeytinyağı, dövülmüş sarımsak ve limon suyu karıştırılarak deniz börülcelerinin üzerine dökülür.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder