Çocukluğumda mart-nisan ayları gelir gelmez annem kış boyunca yediğimiz biber turşusundan kalanı bu şekilde değerlendirir ve ben bu tada bayılırdım. Hatta evde biber turşusu yokken dahi özellikle biber turşusu alıp bu kızartmayı yaptığım olmuştur. Biber kızartması ve turşu seviyorsanız bu lezzetten asla vazgeçemezsiniz.
Malzemeler:
2 su bardağı kadar biber turşusu (sivri biber daha güzel oluyor)
1 su bardağı yoğurt
4-5 diş sarımsak
1 kahve fincanı zeytinyağı
Yapılışı:
Biberleri 2 cm kalınlığında doğrayarak süzgeçte fazla suyunun süzülmesi için bir süre bekletiyoruz.
Zeytinyağında biberleri kızartarak servis tabağına alıyoruz.
Ezilmiş sarımsakla karıştırdığımız çırpılmış yoğurtla karıştırarak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder