İLKELERİM : Bunu yapmak zaman alsa da sadece denediğim tarifleri, onlara ait fotoğrafları ve doğru ölçüleri vereceğim
4 Mayıs 2010 Salı
PAZI KAVURMASI
Pazı çok tükettiğimiz sebzelerden biridir. Sarmasını veya kavurmasını çok severiz. Sarmasını daha önceki yazımda vermiştir. Kavurmaya bazen yumurta kırarız ama genelde tadı bozulmasın diye sade tercih ederiz.
Malzemeler:
1 bağ pazı
1 büyük taze kuru soğan ( yeni çıkmış taze kuru soğan harika, bol sulu ve tatlı )
3 adet taze sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Pazıyı iyi yıkayıp sapları da dahil olmak üzere ince doğruyoruz.
Zeytinyağında ay şeklinde doğradığımız soğanı ve ince doğradığımız sarımsağı kavurup pazıyı ekliyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. Sebzeler çok ölmeden ateşten alıp sarımsaklı yoğurtla servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder