4 Mayıs 2010 Salı

PAZI KAVURMASI


Pazı çok tükettiğimiz sebzelerden biridir. Sarmasını veya kavurmasını çok severiz. Sarmasını daha önceki yazımda vermiştir. Kavurmaya bazen yumurta kırarız ama genelde tadı bozulmasın diye sade tercih ederiz.

Malzemeler:
1 bağ pazı
1 büyük taze kuru soğan ( yeni çıkmış taze kuru soğan harika, bol sulu ve tatlı )
3 adet taze sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:
Pazıyı iyi yıkayıp sapları da dahil olmak üzere ince doğruyoruz.
Zeytinyağında ay şeklinde doğradığımız soğanı ve ince doğradığımız sarımsağı kavurup pazıyı ekliyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. Sebzeler çok ölmeden ateşten alıp sarımsaklı yoğurtla servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: