Yeğenim ne zaman tatlı krizine girsek "bir dakika" der, mutfağa gider ve bu muhallebiyi yapar. Bizler de büyük, küçük soğumasını bile beklemeden şapur şupur yer bitiririz.
Malzemeler:
5 su bardağı süt
5 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı buğday unu
1/2 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
Üzerine: 1 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi
Yapılışı:
Sütü, pirinç ununu, buğday ununu ve toz şekeri bir tencereye alıp sürekli karıştırarak orta ateşte koyulaşıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
Ateşten alırken vanilyayı koyarak, karıştırıyoruz.
Muhallebinin yarısını kaselerin yarısına gelecek kadar paylaştırıyoruz.
Tencerede kalan muhallebiye kakaoyu katıp pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırıyoruz.
Kakaolu muhallebiyi beyaz muhallebilerin üzerine dökerek soğutuyoruz.
Üzerlerini hindistan cevizi rendesi ile süsleyerek servis yapıyoruz.
Afiyetle yiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder