4 Mayıs 2010 Salı

YEŞİL İNCİR REÇELİ


Olmamış incirden yapılan müthiş bir reçeldir, rejim düşmanıdır. Bir tabağa koyup çerez gibi yenilecek mükemmel bir tatlıdır.

Malzemeler:
1,5 kg. soyulmuş olgunlaşmamış incir
1 çay kaşığı limon tuzu
2,5 kg. toz şeker
1 adet limon
5-6 adet kuru karanfil
2 çay kaşığı vanilya

Yapılışı:
İncirleri limon tuzu kattığımız suda 30 dakika kadar bekletiyoruz.
Çıkarıp bol suda 15-20 dakika kadar haşlıyoruz. İnciri süzgece döküyoruz. Bol suyla yıkıyoruz. Parçalamadan dikkatlice tek tek sıkıyoruz.
Toz şekeri bir tencereye koyup üzerini örtecek kadar su koyup kaynatıyoruz.


Şerbet kaynayınca incirleri ve karanfilleri ekleyerek ağır ateşte kaynatmaya devam ediyoruz.
Koyulaşınca limon suyu ve vanilyayı katarak ateşten indiriyoruz (Limon suyu koyduktan sonra kaynatmamalıyız, reçelin rengi bozulur).


Tencerenin kapağını açık bırakarak reçelin soğumasını bekliyoruz.
Soğuyan reçeli kavanozlara doldurup kapağını sıkıca kapatıyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: