İLKELERİM : Bunu yapmak zaman alsa da sadece denediğim tarifleri, onlara ait fotoğrafları ve doğru ölçüleri vereceğim
25 Mayıs 2010 Salı
BARBUNYA PİLAKİ ( KURU BARBUNYADAN)
Kileri boşaltmaya çalışırken barbunyalar gözüme ilişti. Tazesi çıktı ama kuruyu da seneye bekletemem. Organik ürünler satan bir dükkandan almıştım, lezzeti de çok güzel.
Malzemeler:
1 su bardağı kuru barbunya
1 adet havuç
1 adet orta boy patates
1 adet sivri biber
1 büyük kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
Yapılışı:
Barbunyayı ayıklayıp, iyice yıkayarak bir gece önceden suya koyuyoruz.
Ertesi gün barbunyayı beklettiğimiz suda 30-35 dakika kadar haşlıyoruz.
Barbunyaları süzgece alıyoruz.
Yemeklik doğradığımız kuru soğanı ve biberi zeytinyağında kavuruyoruz. Havucu ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Ardından patatesi de koyup biraz kavurduktan sonra salçayı ve 2 su bardağı suyu ekliyoruz.
Havuçlar yumuşayana kadar pişirdikten sonra barbunyayı, toz şekeri ve tuzunu da katarak kısık ateşte 20 dakika kadar pişiriyoruz.
Soğuttuktan sonra limon dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla servis edebiliriz.
Afiyet olsun.
Etiketler:
barbunya yemeği,
kuru barbunya,
zeytinyağlı barbunya
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder