İLKELERİM : Bunu yapmak zaman alsa da sadece denediğim tarifleri, onlara ait fotoğrafları ve doğru ölçüleri vereceğim
12 Haziran 2010 Cumartesi
YUMURTALI HİNDİBA KAVURMASI
Önce fotoğraf makinam yere düştü ve objektifi kırıldı. Ardından bilgisayarım bozuldu. Tüm bu engellere rağmen yaptığım yemekleri resimledim ve şimdi tekrar yazabiliyorum. Ancak bazı yemekleri neredeyse 20 gün önce yapmış olduğum için mevsimleri geçenler de oldu. Örneğin hindiba zamanı geçti ama tarifimi yeni yayımlayabiliyorum.
Malzemeler:
1 büyük kuru soğan
4 diş sarımsak
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 demet hindiba
2 adet yumurta
Baharat koymuyorum; zaten hindibanın baharatlı bir tadı var.
Yapılışı:
Hindiba oldukça sert bir bitki. Bu nedenle iyice haşlanması gerekiyor. Haşladığımız hindibayı süzgece alıp daha sonra da hafifçe sıkıyoruz. İrice doğruyoruz.
Kuru soğanı yemeklik doğrayarak ince doğradığımız sarımsakla birlikte zeytinyağında biraz pembeleştiriyoruz.
Hindibayı ekleyerek kavuruyoruz.
En son yumurtaları kırıp karıştırıyoruz ve yumurta pişince servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder