Malzemeler:
2 adet hazır yufka
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı yoğurt
2 adet orta boy haşlanmış ve rendelenmiş patates
1/2 su bardağı ufalanmış peynir
1/4 demet dere otu
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı:
Erimiş tereyağı, yumurta ve yoğurdu karıştırarak bir sos hazırlıyoruz.
Yufkanın ilkini dörde katlıyoruz.
20 cm.'lik teflon tava için 30 cm. çapında daire olacak şekilde kesiyoruz.
Diğer yufkadan da 20 cm. çapında bir daire keserek, kalan parçaları yırtarak büyük parçalara ayırıyoruz.
30 cm. çaplı yufkayı yağladığımız tavaya kenarlardan sarkacak şekilde yayıyoruz.
Üzerine bir kat sos, bir kat yufka parçaları olarak bir kaç kat döşüyoruz.
Rendelediğimiz patatesle ufalanmış beyaz peyniri, kıydığımız dere otunu ve kırmızı toz biberi karıştırarak yarısını yufkaların üzerine yayıyoruz.
Kalan yufka parçaları ve sosu da yerleştiriyoruz.
Üst kısma 20 cm. kadar kestiğimiz daireyi kapatıp üzerine kalan patates peynir karışımını yayarak kenarlardan sarkan yufkayı karışımın üzerine kapatıyoruz.
Ortaya doğru iyice büzülen yufka güzel bir görünüm oluşturacak.
Kalan sosu büzülmüş yufkanın üzerine döküp dıştan içe doğru sürerek yayıyoruz.
Tavayı ağır ateşe koyarak üzerini kapatıp 20 dakika kadar bir yüzünü, kapak yardımıyla tersini çevirerek 20 dakika kadar da diğer yüzünü pişiriyoruz.
Piştikten sonra çiçek gibi görünen harika bir börek bizi bekliyor.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder