12 Haziran 2010 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI (II. TARİF , KAVRULARAK)

Ablamın biber dolması çok güzel oluyor. Özellikle soğuduktan sonra ama ben soğumasını bile bekleyemedim. Harika dolmalar...


Malzemeler:
12 adet dolmalık biber
6 çorba kaşığı pirinç
3 adet kuru soğan
1,5 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
30 gr. dolma fıstığı
1 kahve fincanı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı domates salçası
3 adet domates

Yapılışı:

Biberleri saplarını içlerine bastırarak çıkartıp çekirdeklerini temizliyoruz.
Yıkayarak çekirdeklerinden arınmasını sağlıyoruz.
Pirinci yıkayarak süzgece alıyoruz.


İç malzemeyi hazırlamak için dolmalık fıstığı 1 çay bardağı zeytinyağında kavurup, soğanı ekliyoruz. Pembeleşene kadar kavurduktan sonra pirinci de ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
Soyup rendelediğimiz domatesi ve salçayı da katıp kavurmaya devam ediyoruz. Şekeri ve kaynamış suyu ekledikten sonra biraz demlendirip kalan baharatları da ekleyerek iyice karıştırıp ateşten alıyoruz.



Bu iç malzemesini ılık hale gelene kadar demlendirip dolmaların içine dolduruyoruz. Dolmaların üzerlerini doğranmış domateslerle kapatıyoruz.
Dolmaları tencereye dizip yarılarına gelecek kadar su ve yarım çay bardağı zeytinyağını da koyarak ocağa alıyoruz.
Piştikten sonra soğutarak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: