14 Nisan 2014 Pazartesi

KAŞAR PEYNİRLİ GÖZLEME

               

        Bloğumu neredeyse unutmuştum. Küçük oğlum "anne internette siten vardı, artık yok mu?" diye sordu. Girdim siteme; yabani otlar, çalılar bekliyordum ama onaylamamı bekleyen yorumları ve günlük tıklanma sayılarını gördüm, çok mutlu oldum. Sitem ben onu iki yıldır aramadığım, sormadığım halde yaşıyordu. Çok sevindim ve devam etmeye karar verdim.
                    



        Bu akşam küçük oğlum -tavuklu kremalı çorba olduğu halde- birdenbire "gözleme istiyorum anne kaşarlı yapar mısın n'olur?" diye tatlılıkla yalvarınca hemen mutfağın yolunu tuttum. Şimdi tarifini sizinle paylaşacağım:




Malzeme :
2,5 su bardağı un
3/4 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz

İçine; kaşar peyniri rendesi (150 gr)
Üzerine; kibrit kutusu kadar tereyağı



Yapılışı :

                    Unun ortasını açıp tuz ve yoğurdu ortaya döküyoruz. Ilık suyu azar azar ekleyerek orta yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz. Cevizden biraz büyük bezeler yapıp teker teker un yardımıyla açıyoruz. Pasta tabağı kadar açılabilir. Yarısına kaşar rendesini koyup yarım daire şeklinde kapatıyoruz. Ve kenarlarını tabakla keserek düzeltiyoruz. 
  









                    Tereyağıyla hafifçe yağladığımız kalın bir tavada arkalı önlü pişiriyoruz. İki tarafı da pişen gözlemelerin üzerine tereyağı sürerek servis ediyoruz.

                    Afiyet olsun.


2 yorum:

Adsız dedi ki...

yaaaa karnım acıktı bize de yapsana şaka bir yana bravo kutlarım benim yaptığım birşey ve çok başarılı buldum

Unknown dedi ki...

Gecenin bu saatinde bana yapılırmı. Öfff, bir canım çekti anlatamam. Nasıl da güzel kızarmış. Ne kadar güzel resimlenmiş. Tadını alıyorum bakarken sanki.Elinize sağlık. Sabah denerim.