18 Nisan 2014 Cuma

REÇELLİ ÇİÇEK KURABİYELER








Yarın akrabalarımın aylık toplantısına götürmek için hazırladım bu kurabiyecikleri. İki büyük fırın tepsisi kadar oldu. Bir tepsisi 15 dakikada bitti.


Malzeme:

500 gr. un (4.5 su bardağı kadar un)
250 gr. tereyağı
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
200 gr. ( 1 su bardağı tepeleme) toz şeker
1 çay kaşığı mahlep ( olmasa da olur)

Üzerine:

Herhangi bir reçel





Yapılışı :

Hamur malzemelerini derin bir kaseye koyup yumuşak bir hamur olana dek yoğuruyoruz. Sonra merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açıp kurabiye kalıbıyla kesiyoruz. Ben çiçek şekilli kalıbı kullandım. Kağıt kalıba kestiğimiz kurabiye hamurunu koyup parmağımızla ortasına bastırarak hafifçe çukurlaştırıyoruz. Hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra ortalarına birer çay kaşığı kadar reçel koyuyoruz.

Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 20 dakika pişiriyoruz.
Eşimizle, dostumuzla afiyetle yiyoruz.













1 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok beğendim. Eline sağlık. Zaten görüntüsü göz dolduruyor. Ağızda eriyip giderken lezzeti bütün ağız içine yayılıyor.