Malzemeler:
Pandispanya:
3 adet yumurta
2 kahve fincanı un
1 kahve fincanı buğday nişastası
3 kahve fincanı toz şeker
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
Keki ıslatmak için; 1/2 çay bardağı su ve 1 çorba kaşığı toz şeker karışımı
Vişneli krema:
2,5 su bardağı süt
1.5 kahve fincanı mısır nişastası
2 kahve fincanı toz şeker
1/2 su bardağı dondurulmuş vişne
50 gr. tereyağı
Meyveli kaplama:
1 paket hazır tart jölesi
2.5 çay bardağı su (jöle için)
1/2 su bardağı dondurulmuş vişne
4 çorba kaşığı toz şeker
Tart jölesi yoksa nişasta kullanabiliriz.
Yapılışı:
Şekerle yumurtaları çırpıyoruz.
Un, kabartma tozu ve buğday nişastası eklenerek yağlanmış unlanmış 26 cm çaplı tepsiye döküyoruz (Ben pasta düzgün olsun diye kelepçeli kalıp kullandım).
175 derecede 30 dakika pişiriyoruz.
Pandispanyayı soğuduktan sonra enlemesine ikiye ayırıyoruz. ( Kelepçeli kalıptan çıkarıyoruz;
kalıbın altına yağlı kağıt koyup, kelepçe kısmıyla sıkıştırıyoruz).
Krema için vişne hariç tüm malzemeleri karıştırarak pişiriyoruz.
Vişneyi parçalayıcı veya blendırla püre haline getiriyoruz. Ocaktan aldığımız ve ılık hale getirdiğimiz kremanın içine karıştırıyoruz. Tereyağını da ekleyerek 5 dakika mikserleyip, soğutuyoruz.
Kekin alt katını tekrar kelepçeli kalıba koyuyoruz (Kelepçeli kalıp yoksa servis tabağına). Üzerine şekerli su gezdirerek soğumuş kremanın tamamını yayıyoruz. Üzerine şekerli suyla ıslattığımız ikinci kat pandispanya da koyuyoruz.
Üst kaplama için tart jölesini 2.5 çay bardağı suyla kaynatıyoruz. Vişne ve toz şekeri de ekleyerek ılık hale gelmesini bekliyoruz. Pandispanyanın üzerine vişneleri düzgün dağılacak şekilde döküyoruz.
Bir gece buzdolabında bekletmemiz gerekir.
Kelepçeli kalıpta yaptığımızda kelepçeyi çıkarıp kenarları düzgün bir pasta elde edebiliyoruz. Alta koyduğumuz yağlı kağıt sayesinde de servis tabağına aktarabiliyoruz. Servis tabağında hazırlanırken kremanın bir kısmı ile yanlarını kaplayabiliriz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder