14 Nisan 2014 Pazartesi

KURU DOMATES KAVURMASI

Kurutulmuş domatesin son partisini bu yemeği ve salatasını yaparak bitirdim. Domatesten farklı ve lezzetli.
Kurutma yöntemi domatesi kışın da yiyebilmek için düşünülmüş ve çok güzel bir lezzet ortaya çıkmış. Atalarımıza bu buluşları için minnettarım.

Malzemeler:

250 gr. kurutulmuş domates
2 adet taze kuru soğan
4 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
1 çay bardağı mısır
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi

Yapılışı:

Kurutulmuş domatesleri çok iyi yıkayıp suya koyarak 1-2 saat bekletiyoruz.
Bu sürenin sonunda yumuşamış domates kurularını süzgece alıyoruz ve daha sonra hafifçe sıkıyoruz.
Zeytinyağında domatesleri kızartır gibi kavuruyoruz. Ay şeklinde doğradığımız soğan ve ince doğradığımız sarımsakları da ekleyerek fazla öldürmeden kavuruyoruz.
Haşlanmış mısırı ekleyip biraz daha karıştırıyoruz.
Ocaktan alıp kekik, tuz serperek kaşar rendesini de katarak bir kez daha karıştırıp servis tabağına alıyoruz.
Afiyetle yiyoruz.

Hiç yorum yok: