12 Haziran 2010 Cumartesi

TAVUK GÖĞSÜ ( MUHALLEBİSİ)


En sevdiğim tatlılardandır. Çocuklarım da çok seviyor. Eğer içine tavuk göğsü koyduğumu bilseler yine de yerler mi yoksa onlara garip gelir mi bilmiyorum. Ben yine de tavuk göğsü ekleme aşamasını görmemelerine dikkat ediyorum. Sonuç harika oluyor. Hiç bir malzeme bu kıvamı sağlayamaz, bunu tavuk göğsüne borçluyuz.

Malzemeler:

2 kahve fincanı un
5 kahve fincanı toz şeker
2 kahve fincanı buğday nişastası
1 litre süt
125 gr. tereyağı
2 parça tavuk göğsü
1 paket vanilya

Yapılışı:

Tavuk göğsü parçalarını 2 su bardağı kadar suyla ateşe koyup tamamen pişene kadar kaynatıyoruz.
Sudan çıkardığımız eti soğuyunca elimizle çok ince didikliyoruz.


Sütü, nişastayı ve unu iyice karıştırarak ateşe koyup muhallebi gibi pişiriyoruz. Pişmesine yakın toz şekeri ekliyoruz.
Göz göz kabarcıklar oluşunca ateşten alarak tereyağı, vanilya ve didiklediğimiz tavuk göğsünü ekliyoruz.


Parçalayıcı ile tamamen pürüzsüz olana dek çırpıyoruz.


Su ile ıslattığımız düz bir servis tabağına bu tavuk göğsünü dökerek soğutuyoruz.
Soğuduktan sonra bir spatula ile dikdörtgen şeklinde kesip çıkararak yine spatula yardımıyla ikiye katlayıp üzerine tarçın serpiyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: