7 Mayıs 2014 Çarşamba

YUMUŞACIK EV POĞAÇASI


                                        



             Biz kadınlar üç gün hamur işi yapmasak ya da  yemesek perişan oluyoruz. Ben de çayın yanına çabucak bu yumuşacık ev poğaçalarından yaptım. Çok kolay ve lezzetli.






Malzemesi:

2 adet yumurta ( Birinin sarısını üzerlerine sürmek için ayırıyoruz)
100 gr. tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
5,5 veya 6 çay bardağı un ( bardak biraz büyük)









Yapılışı:

Önce sıvı olan malzemeleri ( eritilmiş tereyağı, 1 yumurta ve 1 yumurta beyazı, sıvıyağ ve süt) bir kabın içinde karıştırıyoruz. Unla kabartma tozu ve tuzu karıştırıp azar azar sıvı malzemeye ekliyoruz. Eklerken sürekli kıvamı kontrol ediyoruz. Çok yumuşak ama ele yapışmayan bir hal aldığında un eklemeyi kesiyoruz. Elimizle açıp  içine peynir koyup kapatıyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiyoruz. 175 derecede 35 dakika pişiriyoruz.

Afiyet olsun.